متریال کابینت کلاسیک
متریال کابینت کلاسیک : فرهنگ و سنت ایرانی، نقش موثری در دکوراسیون داخلی منازل ما ایرانی ها دارد. زمانی که از فرهنگ غنی ایرانی در دکوراسیون داخلی آشپزخانه و منزل خود استفاده کنید، فضایی رویایی برای خود خواهید ساخت که با روح و روان شما عجین است. کابینت ایرانی هم مانند سایر لوازم، از گذشته تا امروز دستخوش. تغییرات بسیاری شده. است و با نمونه های خارجی، ترکیب شده است.
متریال کابینتهای آشپزخانه
متریال کابینت آشپزخانه دارای تفاوتهای گوناگون از لحاظ شکل و قیمت هستند. آنها در انواع مختلف چوب طبیعی، فلز، pvc، کامپوزیت، mdf هستند. هنگامی که متریال کابینت کلاسیک خود را انتخاب میکنید، هماهنگی با سبک و طرح رنگی خود را تعیین کنید. کابینت های mdf محبوبترین نوع آنها است. این کابینتهای دارای طرحهای زیبا هستند و در عین حال دوام بالا و قیمت مناسب، آن را به انتخاب بیچون و چرایی تبدیل کرده است.
چوب طبیعی دارای قیمت بیشتری نسب به دیگر انواع است ولی نگاهی ویژه به آشپرخانه میدهد. استقبال از کابینتهای فلزی کمتر است زیرا انتخاب منحصر به فردی برای سبکهایی ویژه است، آن را میتوان برای طرحهای مدرن استفاده کرد. Pvc یا پلاستیک از قیمت پایینتر و کیفیت کمتری نیز برخوردار است.
قدیمی ترین متریال کابینت آشپزخانه
فلز یکی از انواع متریال کابینت کلاسیک برای آشپزخانه است که دیگر نسل این نوع کابینت منقرض شده است. اما هنوز هم در بدنه بعضی کابینت ها برای کاهش هزینه از فلز استفاده می شود. به طور مثال افرادی که می خواهند کابینت های شان ام دی اف باشد اما در عین حال دلشان می خواهد کابینت ها برایشان مقرون به صرفه تر تمام شود، متریال بدنه کابینت ها را فلزی در نظر می گیرند و فقط درب ها را از ام دی اف تهیه می کنند.
بعضی افراد که مجبور به شستن متریال کابینت آشپزخانه هستند، بهتر است از کابینت فلزی استفاده کنند. کابینت های فلزی معمولا بعد از مدتی رنگ شان می رود و نیاز به رنگ آمیزی مجدد دارند. تنها مزیت این کابینت ها قیمت ارزان آن ها است. فقط آن دسته از کابینت های فلزی که دارای ظاهری شیک و مدرن هستند و از جنس استیل بهره گرفته اند هنوز روی بورس می باشند.
انواع جنس کابينت آشپزخانه
- پلي گلاس
- ممبران
- هاي گلاس
- لترون
چه نوع چوب هايي براي ساخت کابينت وجود دارد؟
کابينت هاي چوبي از جمله کابينت هاي گران هستند که در ميان مردم طرفداراني دارند. اين مدل از کابينت ها بسيار مقاوم بوده و از طول عمر بالاتري برخوردار مي باشند. بنابراين مي توان گفت بهترين متريال براي کابينت آشپزخانه چوب است. انواع چوب براي ساخت کابينت وجود دارد:
- چوب بلوط
- چوب درخت کاج
- بامبو
- چوب درخت گردو
- گيلاس
کابینت تمام چوب
چوب یک متریال بسیار گران قیمت در کشور ما به حساب می آید. دلیل آن ها هم این است که تولید در کشور ما بسیار کم است و احتمالا تمام متریال چوب موجود در بازار کشور واردات باشد. در این صورت باعث گران شدن قیمت نهایی محصولات چوبی می شود. کابینت های تمام چوب نیز از این مقوله استثنا نیستند. کابینت تمام چوب به دلیل حس طبیعی بودن که به دست می دهد طرفداران بسیار زیادی دارد . شاید بخواهید بدانید این نوع کابینت چه تفاوتی با کابینت روکش چوب دارد؟ هر دوی این کابینت ها در سبک طراحی کلاسیک مورد استفاده قرار می گیرند.
نکته مهم در مورد کابینت تمام چوب این است بدنه کابینت را با mdf در جه یک می سازند. اما قسمتی هایی مثل درب ها ، سرستون ، تاج ها که در دید قرار دارند با چوب ساخته می شوند. برای جلوگیری از پوسیدگی و افزایش مقاومت در برابر رطوبت، چوب را با یک لایه رنگ می پوشانند. این رنگ هم از سطوح چوبی محافظت می کند و هم اینکه باعث زیبایی کابینت های ساخته شده از چوب می شود. زیبایی کابینتهای چوبی ، سفارشی سازی و تنوع در طراحی از جمله مزایایی هستند که می توان برای کابینت های تمام چوب برشمرد. اما معایب آن گران بودن کابینت های ساخته شده با چوب می باشد .
کابینت ملامینه
کم هزینه ترین متریال کابینت کلاسیک ملامینه می باشد. ورق ملامینه از چوب فشرده و تخته سه لا ساخته شده که یک لایه رنگی با رزین ملامین ذوب شده روی آن قرار گرفته است. تنوع رنگ و الگو ها در این متریال بسیار زیاد است . همچنین کابینت های ملامین به راحتی تمیز می شوند و در طول سالها نیازی به رنگ آمیزی مجدد یا آب بندی ندارند. از نکات منفی این متریال می توان به مقاومت کم آن اشاره کرد ، کابینت های ملامین مستعد خراش و فرورفتگی هستند که تعمیر آن ها ممکن است دشوار یا غیر ممکن باشد . همچنین ملامین نسبت به متریال های گران قیمت کابینت سنگین تر است و ممکن است در نهایت دچار افتادگی شود.
کابینت پلی استر
این ماده از مخلوط ملامین و فیبر کاج ساخته شده که با یک لایه پلی استر پوشانده شده است. این متریال کمی از ملامین گرانتر است اما هنوز هم خیلی مقرون به صرفه است . پلی استر در مقایسه با ملامین مقاومت بیشتری در برابر خط و خش دارد. کابینت های پلی استر در رنگ های متنوع و ظاهر چوبی در دسترس هستند. از معایب آن این است که اگر پلی استر خراشیده شود ، روتوش آن کار ساده ای نیست.
کابینت با روکش چوبی
این نوع کابینت ها مانند چوب طبیعی به نظر میرسند ، زیرا از یک لایه نازک از چوب واقعی ساخته شده اند که روی مواد اصلی ارزان قیمت قرار میگیرد. طبیعتا روکش چوبی از کابینت های تمام چوب ارزانتر است . روکش چوبی از دوام قابل قبولی برخوردار است (بیشتر از لمینت ، اما کمتر از چوب جامد) و در برابر تاب خوردگی بسیار مقاوم است. کابینت های روکش چوبی به راحتی تمیز می شوند و فقط از یک پارچه نرم و کمی مرطوب استفاده می شود. از معایب این کابینتها این است که متریال کابینت کلاسیک در برابر صدمات ناشی از آب آسیب پذیر است. یعنی رطوبت بیش از حد ، روکش را از پایه شل می کند.
کابینت های MDF
MDF از ذرات کوچک فیبر چوب مخلوط با موم و رزین تشکیل شده است. کابینت های ام دی اف، در رنگ های مختلف و انواع مات یا براق ساخته می شوند و می توان طرح های متنوع و بسیار زیبایی را با آنها ایجاد کرد. از MDF میتوان قطعات بزرگ درست کرد اما چوب این قابلیت را ندارد و فقط به اندازه درختی که از آن بریده شده است، خواهد بود. متریال MDF در برابر درجه حرارت بسیار بالا مقاومت نمی کند .
سخن آخر
بنابراین باید بررسی کنید که کابینت شما تا چه اندازه مورد استفاده قرار خواهد گرفت و متناسب با وضعیت محیط خود یک متریال مناسب برای کابینت خود استفاده کنید. برای اطلاعات بیشتر در زمینه متریال متریال کابینت کلاسیک با ما تماس بگیرید.