انواع کابینت ام دی اف
انواع کابینت ام دی اف : کابینت جزو مهمترین و پرکاربردترین اجزای آشپزخانه است که جنس و ظاهر آن در دکوراسیون منزل به خصوص برای خانمهای خانه بسیار اهمیت دارد. در گذشته کابینتها اغلب در چندین نوع انگشت شمار وجود داشتند مثلا کابینتهای چوبی و یا فلزی با رنگهای مختلف.. یکی از پرطرفدارترین انواع کابینتها، کابینت امدیاف است که انواع مختلفی دارند.
انواع کابینت ام دی اف
کابینت ام دی اف که امروزه تقریباً در تمامی خانه ها وجود دارد در سبک های مختلف طراحی و ساخته میشود در این بخش از مقاله میخواهیم شما را با این سبک و مدل ها آشنا کنیم. ورق ام دی اف متریال اصلی انواع کابینت آشپزخانه است. بالاتر اشاره کردیم که ام دی اف چیست.
ام دی اف خام در مرحله اول در ضخامت شانزده میلیمتر تولید میشود و سپس روکش های مختلف روی ام دی اف خام پرس میشود. جنس این روکش ها بسیار متنوع است. اگر بخواهیم به انواع کابینت آشپزخانه نگاهی بیاندازیم در ابتدا باید به سه سبک اصلی کابینت آشپزخانه اشاره کنیم:
- کابینت آشپزخانه کلاسیک
- کابینت آشپزخانه نئوکلاسیک
- کابینت آشپزخانه مدرن
رنگ بندی کابینت ام دی اف
اینکه چگونه آشپزخانهی خود را با رنگ بندی کابینت ام دی اف زیباتر کنید شاید یک چالش مهم در طراحی آشپزخانه شما باشد که باید با هماهنگی طراحان و سازندگان و اعمال سلیقه درست آن را به بهترین شکل پیش ببرید.
رنگ بندی کابینت آشپزخانه ام دی اف یک عنصر مهم در طراحی آشپزخانه شما است. پالت رنگی که شما انتخاب میکنید برای شخصیت آشپزخانهی شما یک لحن ایجاد میکند. طرح آشپزخانهی شما گرم است یا سرد؟ مکانی برای کارهای اجتماعی است یا محلی برای آمادهسازی غذای مفید؟ پالت رنگ مورد استفاده در طراحی آشپزخانهی شما این احساسات را نسبت به خانه، چه برای اعضای خانواده و چه برای مهمانان و … به ارمغان میآورد.
نکات مهم انتخاب رنگ
- اگر آشپزخانه شما کوچک است از کابینتهای رنگ روشن استفاده کنید.
- در آشپزخانهای که نور طبیعی کم است و نورپردازی ضعیف هیچ وقت از کابینت تیره استفاده نکنید.
- اگر به تمیزی بیش از اندازه اهمیت میدهید طرح یا رنگی را انتخاب کنید که سهولت پاکیزگی آن بالاتر باشد.
انواع کابینت امدیاف بر اساس روکشهای مختلف
- کابینت با روکش لمینت (HPL)، ملامینه:
این نوع کابینتها، همان کابینتهایی هستند که به اسم کابینت ام دی اف شناخته میشوند. کابینتهای ام دی اف روکشهایی از جنس ملامینه دارند. روکش HPL یا همان (High-perssure laminate) هم نامی است که برای روکش لمینتی کابینت به کار میرود، زیرا در فرایند آن از فشار و دمای بالاتری استفاده میشود و آن را مقاومتر میکند. به طوری که از این ورق در نمای بیرونی ساختمان هم استفاده میشود. - کابینتهای ممبرن (وکیوم):
کابینتهای امدیاف با روکش ممبران (pvc) هستند که بر روی بدنهی ام دی اف کابینت کشیده میشوند و به آن زیبایی میدهند. اغلب روی کابینتهای ممبران با استفاده از دستگاه CNC طرح و نقش زیادی حکاکی میشود به همین دلیل آن را به نام کابینتهای کلاسیک هم میشناسند در صورتی که کابینت ممبران میتواند به سبک مدرن هم طراحی شود. - کابیت امدیاف با روکش چوبی (Veneer):
برای ایجاد نمایی چوبی در آشپزخانه، روکشهایی از جنس چوب طبیعی برای کابینتهای امدیاف استفاده میشوند. برای این نوع روکشها از چوبهای طبیعی: بلوط، گردو، ملچ استفاده میشود. - کابینت هایگلاس (High gloss):
این کابینت تازه وارد شده به دکوراسیون خانهها، روکشی از جنس پلکسی گلاس دارد که ظاهری شفاف و شیشهای در آن ایجاد میکند. به دلیل شفافیت بالای این نوع کابینتها، فضای آشپزخانه با انعکاس نور روشنتر به نظر میرسد. این نوع کابینت گزینهی مناسبی برای دکوراسیون به سبک مدرن است چرا که ظاهری ساده دارد. - کابینت امدیاف با روکشUV:
در این نوع روکش از لایههای متعددی که توسط یو وی حفاظت شدهاند، به کار رفته است و روکشهای براقی هستند که در برابر تغییر رنگ مقاوم هستند. فرآیند تولید چنین روکشهایی پیچیده است و به اندازهی روکشهای دیگر کابینتها رایج نیستند.
بهترین مدل کابینت ام دی اف برای آشپزخانه شما کدام است؟
برای اینکه بتوانید بهترین کابینت امدیاف (MDF)را برای آشپزخانه خود انتخاب کنید باید نکات زیر را مد نظر قرار دهید:
- مدل دستگیره، نوع جک و ریلهای به کار رفته در کابینت اهمیت زیادی دارد و باید با مدل و رنگ کابینت انتخابی شما متناسب باشد.
- به مدل اجاق گاز خود توجه کنید، و یا اگر قصد خرید اجاق گاز جدید دارید قبل از نصب کابینتهای آشپزخانه، مدل اجاق گاز خود را تعیین کنید چرا که اگر اجاق گاز صفحهای باشد باید زیر آن کابینت اجرا شود و یا اگر اجاق گاز معمولی داشته باشید باید فضای خالی ان را در نظر بگیرید.
- در انتخاب جنس صفحههای روی کابینت دقت کنید و برای قسمتهایی که بیشتر در معرض رطوبت و آب قرار دارند باید جنسهای مقاوم به رطوبت و خراش مورد استفاده قرار بگیرد. در این مورد صفحات ام دی اف با روکش اچ پی ال (HPL) و صفحات پلی وود توصیه میشود.
- اندازههای استاندارد؛ برای کابینت زمینی: 72 سانتیمتر ارتفاع با 55 سانتیمتر عمق و با صفحهای به ضخامت 32 میلیمتر و 14 سانتیمتر پایه آن که در مجموع ارتفاع آن 90 سانتیمتر میشود. و برای کابینت هوایی: 70 سانتی متر ارتفاع با 30 سانتی متر عمق است.
- برای طراحی و نصب کابینت از متخصصان در این زمینه استفاده کنید و قبل از شروع کار در مورد ضمانت و قیمت و خدمات پس از نصب مطمئن شوید.
- بهتر است مجری کابینت قبل از اجرا نمونهای سه بعدی از کار را به شما نشان دهد تا از انتخاب خود از نظر زیبایی مطمئن شوید.
شرایط نگهداری کابینت ام دی اف (MDF)
- کابینت ام دی اف آشپزخانه به آسانی تمیز می شود. به همین دلیل برای استفاده در آشپزخانه بسیار ایده آل و مناسب می باشد.
- کابینت ام دی اف (MDF) اغلب گزینه مقرون به صرفه ای می باشد که هم در آشپزخانه و هم در سرویس بهداشتی و حمام کاربرد دارد. ام دی اف (MDF) از تخته های فیبر با دانسیته متوسط و پوششی از لایه نازکی از وینیل(Thermofoil) ،تشکیل شده است. اما می تواند طوری طراحی شود که بافت چوب را تداعی کند.
- با آگاهی کامل تصمیم بگیرید که آیا انتخاب مناسبی برای طراحی کابینت آشپزخانه و یا حمام تان می باشند یا خیر.
- ورق های پلی وینیل کلراید در ساخت کابینت های حمام سرویس بهداشتی و سینک ظرف شویی کاربرد دارد. در دیگر قسمت های آشپزخانه کمتر از کابینت تمام پی وی سی استفاده میشود. همچنین بیشتر در محیط آشپزخانه از کابینت های ام دی اف با روکش پی وی سی استفاده میشود.
- کابینت پی وی سی تنها یک نقص دارد و اینکه قابل تجزیه نمیباشد و ممکن است به محیط زیست آسیب برساند.
سخن آخر
انواع کابینت ام دی اف را در این مقاله معرفی کردیم و همچنین درباره آنها توضیح مختصری دادیم. اکنون اگر به توضیحات بیشتر و مشاوره نیاز دارید، با همکاران ما تماس بگیرید.